DİYARBAKIR / BAĞLAR - Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi

Okulumuz eTwinning Projesi Hayata Değer Kat

eTwinning projeleri, planlanan çalışmaların, öğrenci merkezli etkinliklerle yürütüldüğü ve bu etkinliklerin çevrimiçi ortamda ortaklarla paylaşıldığı, farklı okullardan, farklı ülkelerden öğrencilerin işbirliğini esas alan projelerdir.Avrupa okulları için oluşturulmuş bu ağda okulumuz da farklı projeleiyle yer almaktadır.

Öğretmenler bu proje ile eTwinning portalı üzerinden bir araya gelerek, öğrencilerine edebiyatı tanıtırken sevdirmeyi, edebiyat aracılığıyla değerlerimizi yaşamayı ve yaşatmayı aynı zamanda dünya kültüründen farklı özelliklere sahip öğretmen ve öğrencileri bir araya getirerek işbirliği içinde çalışmalarını sağlamayı hedefliyorlar.

Türkiye ve Azerbaycan ortaklı “HAYATA DEĞER KAT” eTwinning projesi 11 ortaktan oluşuyor. Projenin kuruculuğunu Diyarbakır /Bağlar Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesinden Zeynep Keskin ve Azerbaycan Sumgayıt, 26 nömralı Tam Orta mektepten Tarana Muradova üstleniyor. Projenin diğer ortakları: Çorum/ Merkez Bilge Kağan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Eylem Kandemir; Adana / Seyhan Şehitlik İmam Hatip Lisesinden Özlem Bilgin, Ankara/ Bağlıca Anatolian HigtSchool’dan Leyla Çinici, Antalya/ Döşemealtı Antalya ErünalSosyal Bilimler Lisesinden Duygu Yalçın, Diyarbakır / Bağlar Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesinden Mihriban Tekin, Ankara / Mamak Mamak Anadolu İmam Hatip Lisesinden Gökçe İgit, Trabzon Vakfıkebir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Esra Akdin ve Fuzuli şehrinden 1 nömreli Tam orta mektepten Samire Gambarova, Çorum Şehit Emin Güner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Sevil Çiftçi’den oluşmaktadır.

Dört ay sürmesi planlanan projede, afiş ve logoçalışmaları, sorumluluk temalı atasözü ve deyimler sözlüğü çalışması, sevgi temalı şiir yazma çalışması, değerler ağacı çalışması, takvim çalışması yapılmıştır. Yardımseverlik temalı masal yazma ve anlatma çalışmamız ve işbirlikçi çalışmamız nisan ayı içerisinde yapıldı. Öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik eder ve başarılarının devamını dileriz.

06-04-2024

06-04-202406-04-202406-04-202406-04-202406-04-202406-04-202406-04-202406-04-2024

Yayın: 06.04.2024 - Güncelleme: 06.04.2024 23:00 - Görüntülenme: 69