T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DİYARBAKIR / BAĞLAR - Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi

Okulumuz eTwinning Projeleri Devam Ediyor

Avrupa okulları için oluşturulmuş bir topluluk olan eTwinning okullarından biri olan okulumuzda eTwinning faaliyetleri tüm hızıyla devam ediyor. 

İletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullarla beraber projeler yürütüyoruz. Yürüttüğümüz projelerimizden biri olan I Live in My School (Okulumda Yaşıyorum) adlı projemizi okulumuz edebiyat öğretmeni Zeynep Keskin öğrencileriyle beraber yürütüyor.

 

 Okulumuz edebiyat öğretmeni Zeynep Keskin'in öğrencileriyle beraber yürüttüğü bu projede, eTwinning portalı üzerinden bir araya gelerek, öğrencilerine okulu sevdirmeyi, okulu bir yuva gibi görmelerini ve her sabah okula istekle gelmelerini sağlamayı amaçlıyor. Aynı zamanda dünya kültüründen farklı özelliklere sahip öğretmen ve öğrencileri bir araya getirerek işbirliği içinde çalışmalarını sağlamayı hedefliyorlar.  

 

Türkiye ve Azerbaycan ortaklı “OKULUMDA YAŞIYORUM” eTwinning projesi 8 ortaktan oluşuyor. Projenin kuruculuğunu Çorum Bilge Kağan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Eylem Kandemir ve Azerbaycan Sumgayıt, 26 nömralı Tam Orta mektepten Tarana Muradova üstleniyor. Projenin diğer ortakları Ankara/ Etimesgut Bağlıca Şehit Kalender Özdemir Anadolu İmam Hatip Lisesinden Gamze Alkış, Çorum Bilge Kağan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Bircan Emektar, Çorum Bilge Kağan Anadolu Lisesinden Latif Lafcı, Çorum Alaca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Çiğdem Öztürk, Azerbaycan Bakı Şeher “Tereqqi” Texniki-Humanitar Lisesinden Gültekin Agaverdiyeva’dan oluşmaktadır.

 

Dört ay sürmesi planlanan projede, afiş ve logoçalışmaları, okuma köşesi çalışması, zeka oyunları üretme ve oynama çalışması yapılmıştır. Çalışmalarımız devam etmektedir.

05-04-2024

05-04-202405-04-202405-04-202405-04-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.04.2024 - Güncelleme: 05.04.2024 17:33 - Görüntülenme: 54
  Beğen | 0  kişi beğendi